Bine ati venit!

Alte sortimente de ceai

Amestecuri de ceai

Amestecul englezesc - Englisch Breakfast - Ceai pentru micul dejun este compus dintr-un amestec de ceaiuri negre indiene cu aroma puternica, florala. In functie de marca este adaugat si o cantitate de ceai negru Ceylon.

Amestecul rusesc - Ceai de Caravana - este un amestec de ceai din China, Taiwan (Formosa) si India. Ceaiul isi datoreaza numele datorita caravanelor cu care era adus in Europa.

Ceai aromatizat

Numarul de sortimente de ceai aromatizat este imens. Ceaiurile aromatizate se separa intre cele la care se adauga doar flori sau alte plante aromate si cele la care se adauga si arome.

Ceai negru cu iasomie

Este un amestec clasic chinezesc de ceai negru si flori de iasomie cu aroma si gust deosebite. In China acest amestec este bautura traditionala la preparatele Dim-Sum.

Ceai verde cu iasomie

Este la fel un amestec clasic din ceai verde si flori proaspete de iasomie. Florile de iasomie sunt indepartate atunci cand ceaiul verde a preluat aroma de iasomie.

Earl Grey

Este un amestec care are la baza ceai negru din China, Ceylon sau Darjeeling aromatizat cu ulei de Bergamotte. Numele ceaiului provine de la diplomatul britanic Earl Grey care a adus reteta in Anglia.

Ceaiuri speciale

Ceai Honeybush

Acest ceai este produs de peste 300 de ani de locuitorii din Capul Bunei Sperante. Frunzele sunt lasate la fermentat ca si la ceaiul negru. Ceaiul Honeybush nu are cofeina si are un efect antiviral si antibacterial.

Ceai Rooibos

Rooibos este o planta care creste in partea de nord-vest a Africii de Sud. Pentru obtinerea ceaiului frunzele sunt taiata marunt, lasat la fermentat si uscate in mod natural la soare. In asa fel obtin frunzele de Rooibos culoarea maroniu-roscata si aroma tipiva dulceaga.
Rooibos este de mult o bautura traditionala in Africa de Sud. Medicina traditionala sudafricana foloseste ceaiul Rooibos pentru efectele sale binefacatoare.
Rooibos este un ceai fara cofeina si de aceea potrivit si pentru copii sau pentru a potolii setea in orice situatie.

Ceai Pu-Erh

Ceaiul Pu-Erh este cultivat in provincia Yunnan la peste 2000 m altitudine. Dupa parerea unor experti este Pu-Erh unul dintre cele mai valoroase ceaiuri din lume fiind pe timpuri doar la dispozitia caizerului.

Ceai Mate

Ceaiul Mate este cunoscut de secole de indienii din America de Sud si mult mai apreciat decat cafeaua. Ceaiul Mate stimuleaza intregul corp, trezeste mintea, intareste sistemul de aparare al organismului si ajuta la indepartarea stresului.